Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj kabelek znovu udeřil

Okradl tři ženy v průběhu dvou hodin v obchodních centrech krajského města  

 

 
Zloděj kabelek znovu udeřil. Tři obchodní centra navštívil během pátečního (24. července 2009) odpoledne.
První krádež muži zákona šetřili v obchodním domě na Pilňáčkově ulici v Hradci Králové. Neznámý pachatel tam využil chvilkové nepozornosti nakupující ženy v oddělení uzenin a odcizil jí z nákupního vozíku kabelku. Připravil ji o doklady, mobilní telefon, platební kartu a finanční hotovost tisíc korun. Pětapadesátiletá žena škodu vyčíslila na téměř 3.100 korun. Stejný případ řešili policisté i v obchodním domě na náměstí 28. října v krajském městě. Tam vzal zloděj jednašedesátileté paní z Hradce Králové z nákupního vozíku zavěšenou kabelku. Mimo jiné si také přivlastnil občanský průkaz, platební kartu, mobilní telefon, peněženku, finanční hotovost 4.500 korun a deštník. Zloděj způsobil majitelce škodu téměř 5.500 korun. Ve třetím případě přišla o kabelku z nákupního vozíku čtyřiačtyřicetiletá žena v hypermarketu na Rašínově třídě. Zákaznice si ji odložila do nákupního vozíku a věnovala se vybírání zboží v uzeninách. Po chvíli zjistila, že kabelka není na svém místě a ani nikde v okolí. Dosud neznámý pachatel tak ženě mimo jiné odcizil osobní doklady, mobilní telefon, dvě platební karty, peněženku s finanční hotovostí, klíče a další osobní věci. Čtyřiačtyřicetiletá poškozená z Nechanicka vyčíslila škodu na více jak 10 tisíc korun.

Scénář je u všech krádeží stejný.
Zloděj okrádá nakupující ženy, které se plně věnují vybírání zboží v obchodním centrech a nechávají kabelky odložené v nákupních vozících bez kontroly.

Dle výslechu poškozených měly být okradeny v době mezi 15:00 až 17:00 hodinou.

Celková škoda se vyšplhala na téměř 19 tisíc korun.

Zda krádeže provádějí jednotlivci či se jedná o organizovanou skupinu kriminalisté prověřují.
Zjišťují zda v krajském městě nepůsobí nový zloděj nebo dobře spolupracující gang specializující se právě na tuto trestnou činnost.
Případy jsou prošetřovány jako trestné činy krádeže a neoprávněné držení platební karty. Při dopadení zloději hrozí až dva roky vězení.

Znovu bychom chtěli upozornit občany, aby nenechávali při nákupech v obchodních centrech kabelky, tašky a batohy bez dohledu. Doklady a osobní věci (hlavně platební karty) nosili vždy při sobě.

Související dokument: Zloději kradou kabelky z vozíků

nprap. Anna Pešavová - 27. července 2009
foto archiv Policie ČR
 

 

vytisknout  e-mailem