Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nesplácela úvěry uzavřené stejnou společností

HRADECKO - Lhala o výši příjmu a zaměstnavateli, hrozí jí až tři roky vězení  


Hradečtí policisté předevčírem (22. února 2012) předložili hradeckému státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby na čtyřiadvacetiletou ženu ze Semilska, která se měla před čtyřmi lety (2008) dopustit dvou úvěrových podvodů.

Žena je důvodně podezřelá, že během dvou dnů v Hradci Králové uzavřela dva úvěry se stejnou finanční společnosti sídlící v Praze.
První smlouvu uzavřela 20. února 2008 na částku 75 tisíc korun. O den později (21. února 2008) pak se společností uzavřela druhou úvěrovou smlouvu na dalších 75 tisíc korun. V obou případech při sepisování úvěrové smlouvy úmyslně uvedla nepravdivé údaje o výši svého příjmu a zaměstnavateli. V období, kdy o úvěry žádala nebyla v žádném pracovním poměru a rovněž nebyla osobou samostatně výdělečně činnou. V té době ještě totiž studovala. Přitom celková částka ve výši 150 tisíc korun jí byla vyplacena převodem na účet patřící její matce, který při sjednávání smluv společnosti uvedla.
U obou půjček v nepravidelných splátkách část peněz uhradila. Nakonec pak úvěry přestala splácet úplně. Finanční společnosti dohromady způsobila dluh za téměř 90 tisíc korun.

Na konci listopadu loňského roku (2011) policisté ženu obvinili ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu. Jako obviněná využila podle trestního řádu svého práva a ke všem skutečnostem, které se jí kladou za vinu odmítla vypovídat.

Jelikož páchala trestnou činnost v roce 2008 byl případ posuzován podle trestního zákona, který platil až do 31. prosince 2009. Za její protiprávní jednání jí může soud poslat na šest měsíců až na tři roky do vězení. Vyšetřování probíhalo na svobodě.

nprap. Anna Pešavová - 24. února 2012 (15:05)


 

vytisknout  e-mailem