Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bezdomovec osahával ženy v městské dopravě

HRADECKO - Policistům sliboval, že to již neudělá, teď mu hrozí až dvouleté vězení  

Hradečtí policisté v těchto dnech (v pátek 16. listopadu 2012) sdělili obvinění ze spáchání přečinu výtržnictví osmatřicetiletému muži z Královéhradecka. Ten je důvodně podezřelý, že od ledna do srpna letošního (2012) roku v hradecké městské hromadné dopravě osahával dvě ženy.

První případ
obtěžování se stal v přesně nezjištěné době měsíce ledna 2012. Tehdy u střední školy na Pospíšilově třídě v Hradci Králové si v linkovém autobuse číslo 12 městské hromadné dopravy přisedl na volnou sedačku k devětačtyřicetileté ženě z Hradce Králové. Poté začal ženu rukou osahávat na stehně.

Další ženu v městské dopravě osahával hned dvakrát. Nejprve někdy v červenci a poté v přesně neustanovené době měsíce srpna 2012. Tehdy dvaačtyřicetiletou ženu z Hradce Králové osahával v autobusové lince číslo 12 a 14. I v těchto případech muž bez domova osahával ženu rukou na stehně.

Muž policistům tvrdil, že neví, co ho to napadlo. Vždy prý postupoval stejně. V autobuse si vyhlédl ženu sedící na dvousedačce. Poté si k ní přisedl na volné místo a začal ji obtěžovat. Prý ho uspokojuje a vzrušuje, když sahá na tělo ženy.

Podle muže je k trvalému pobytu hlášen na jedné z obcí na Královéhradecku. Muž na policii uvedl, že se všem ženám omlouvá a je mu líto, co se stalo. Tvrdil, že již nebude jezdit autobusem. Slíbil, že to prý již neudělá.

Soud může výtržníka za spáchání hrubé neslušnosti na místě veřejnosti přístupném poslat až na dva roky do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 20. listopadu 2012 (13:55)
 

vytisknout  e-mailem