Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý host zdemoloval zařízení baru

HRADECKO - Řešil vztahové problémy, teď mu za opětovné výtržnictví hrozí až tři roky  

Hradečtí policisté předevčírem 16. července 2012 ukončili ve zkráceném přípravném řízení vyšetřování případu muže podezřelého z poškození zařízení baru v krajském městě. Několik dní předtím než policisté vyšetřování ukončili, muži sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Celý incident se odehrál letos (2012) 13. června krátce před půl desátou večer v jednom z barů na Moravském Předměstí v Hradci Králové.
Podnapilý muž, který řešil se servírkou jejich vztahové problémy, se neovládl a začal před několika dalšími hosty demolovat zařízení baru. Tehdy vstal z barové židle a bouchl pěstí do baru. Pak z barového pultu shodil popelník a láhev piva. Následně vzal barovou židli a hodil ji na zem. To samé učinil s prázdným sudem. Nakonec pěstí udělal díru do dveří a potom ještě několikrát kopl do hracího automatu. Majitel škodu na poškozeném zařízení odhadl na jeden tisíc korun. Naštěstí nikoho nezranil.
Přitom musel vědět, že je bar monitorován kamerou. Prostřednictvím bezpečnostní agentury byla do baru přivolaná policie. Když se muž zklidnil, sedl si k baru a počkal do příjezdu policistů.
Přivolaní policisté provedli u muže, z jehož dechu byl cítit alkohol, dechovou zkoušku. Ta prokázala, že je opravdu podnapilý. Nadýchal totiž 0,94 promile alkoholu. Poté byl útočník převezen na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici, kde mu doktor provedl lékařské vyšetření a rozhodl, že je schopen umístění do policejní cely.

Osmadvacetiletý muž z Hradce Králové se policistům k protiprávnímu jednání přiznal. Majiteli se za svoje chování omluvil a způsobenou škodu uhradil.

Jelikož byl muž za obdobné jednání před několika lety odsouzen a propuštěn z vězení byl před více než rokem, může soud výtržníka za opětovné jednání poslat až na tři roky do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 18. července 2012 (12:10)

vytisknout  e-mailem