Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté pátrali po důchodci, který trpí vážnou nemocí

HRADECKO - Téměř dvě hodiny pátrali policisté a dobrovolní hasiči po 81letém muži  

Na hradeckou policii včera v pondělí 12. března 2012 krátce po půl páté v podvečer oznámila rodina, že pohřešuje jedenaosmdesátiletého otce, který odešel z domu.

Důchodce, který v těchto dnech žil v rodinném domku u své dcery na Třebechovicku, byl v domě naposledy viděn téhož dne přibližně kolem čtvrt na čtyři odpoledne.
Podle příbuzných šlo o muže, který trpí Alzheimrovou chorobou a léčí se se srdcem. Z domu odešel s holí, protože špatně chodí. V době odchodu měl muž na sobě teplákovou soupravu (červenou bundu a modré tepláky), černé mokasíny a šedozelenou kšiltovku.
Jelikož rodina prohledala celý dům a prošla i okolí, ale muže nikde nenašla, proto celou skutečnost oznámila na policii.
Seniora na Třebechovicku začaly ihned hledat téměř dvě desítky policistů, včetně psovodů a strážníků tamní městské policie. Dále se k nim připojily zhruba tři desítky dobrovolných hasičů z okolních obcí. V rámci pátrací akce byla relace vyhlášena v místním rozhlase. Ke vzlétnutí byl připraven i vrtulník.

Pátrání mělo šťastný konec. Důchodce byl kolem čtvrt na sedm v podvečerních hodinách nalezen poblíž písníku. Pohřešovaný muž neutrpěl žádné zranění a byl zcela v pořádku.

Poděkování patří všem osobám, které se do pátrání zapojily. 

nprap. Anna Pešavová - 13. března 2012 (13:05)

 

vytisknout  e-mailem