Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Napadl družku

HRADECKO - Ženě žijící v zařízení pro lidi bez přístřeší způsobil drobné poranění na rukou  

Hradečtí policisté v těchto dnech (26. března 2012) oznámili na správní orgán hradeckého magistrátu města k projednání přestupek proti občanskému soužití, kterého se měl dopustit muž z Hradce Králové. 
 
Devětatřicetiletý druh je důvodně podezřelý, že v pondělí 26. března 2012 ráno v Hradci Králové před domem pro lidi, kteří ztratili bydlení, kde v současné době dvojice žije, napadl o jedenáct let mladší družku. Přitom ženě způsobil drobné poranění na rukou.
Ten den kolem deváté hodiny ráno muž družce nejprve sprostě nadával a pak na ni zaútočil i fyzicky. Přitom ženu mlátil rukama do zad a obličeje. Když jednání zanechal, družka utekla dovnitř zařízení. Tam napadení oznámila sociálnímu pracovníkovi, který ihned zavolal policii.

Podle muže se ráno s družkou vydal do krajského města. Po chvíli ženě začal vyčítat, že ona může za to, že se s ním rozešel jeho přítel. Žena však tvrdila, že za nic nemůže. Nakonec družce začal vulgárně nadávat a pak ji fyzicky napadl.

Své jednání omlouval tím, že byl psychicky velmi rozrušen. K napadení se policistům přiznal a svého jednání litoval. Nakonec se ženě snažil omluvit, ale jelikož byl psychicky hodně rozrušen, nebyl schopen slova.

Přivolaní záchranáři odvezli ženu, která si stěžovala na bolesti obou horních končetin, na ošetření do královéhradecké fakultní nemocnice. Jiní záchranáři pak muže odvezli do téže nemocnice na vyšetření, kde mělo být rozhodnuto zda bude umístěn na specializované oddělení.  

Muži za přestupek proti občanskému soužití ve správním řízení hrozí až dvacetitisícová pokuta.


nprap. Anna Pešavová - 29. března 2012 (12:20)

vytisknout  e-mailem