Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vykradl ho vlastní syn

HRADECKO - Paličkou na maso rozbil sklo u dveří pracovny, otec nedal souhlas k trestnímu stíhání  

Hradecká policie musela minulý týden (v pondělí 22. října 2012) odložit případ krádeže, ke které došlo v úterý 16. října 2012 v rodinném domku v Hradci Králové.

Ten den kolem desáté hodiny večer dvaadvacetiletý syn vnikl otevřeným oknem do rodinného domku svého otce. Prý nutně potřeboval nějaké peníze. Jelikož žádné finanční prostředky v domě nenašel, rozhodl se, že vnikne ještě do pracovny svého otce. Poněvadž byly dveře do pracovny uzamčené, šel do kuchyně, kde z kuchyňské linky vzal paličku na maso. Poté rozbil sklo u dveří pracovny a vnikl dovnitř. Odtud odcizil firemní notebook s nabíječkou v celkové hodnotě 5.500 korun. Pak otci napsal na kousek papírku vzkaz, kde se mu za tento čin omluvil. Nic jiného z domu neodcizil.
Nakonec notebook zastavil kamarádovi za dva tisíce korun. Peníze si ponechal pro svou vlastní potřebu. O dva dny později (18. října 2012) notebook i s nabíječkou kamarádovi vyplatil. Nakonec všechny odcizené věci vrátil zpět svému otci. Přitom se otci omluvil a on mu údajně odpustil. Na dveřích způsobil škodu za 250 korun.

Otec toho dne (16. října 2012) v noci celou skutečnost oznámil na policii. Policistům uvedl, že krádež měl na svědomí zřejmě jeho syn, který sice neměl klíče od jeho domu, ale souhlas ke vstupu do domu měl. Navíc mu také otec dovolil, že v domě může přespávat.

Muž se policistům ke svému protiprávnímu jednání přiznal. Prý ho mrzí, co provedl.

Na policii otec nejprve dal souhlas k trestnímu stíhání svého syna. Nakonec po několika dnech (22. října 2012) od oznámení, kdy otci byly věci synem vráceny, vzal otec vyslovený souhlas s trestním stíháním svého syna zpět.  Policistům nezbylo nic jiného než případ přečinu krádeže v souladu se zákonem odložit. Pokud by otec svůj souhlas s trestním stíháním svého syna nestáhl, hrozil by synovi až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 29. října 2012 (13:45)
 

vytisknout  e-mailem