Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Studentka dávala marihuanu spolužákům

HRADECKO - Společně pak drogu kouřili, může jí hrozit až pět let za mřížemi  

Konopí

Až pět let vězení může hrozit osmnáctileté studentce z Hradce Králové za to, že dávala o rok mladší spolužačce a spolužákovi ze střední školy marihuanu. Téměř rok a půl jim vždy zadarmo drogu poskytovala. Společně s podezřelou pak marihuanu kouřili na různých místech v krajském městě (Hradci Králové).

Policejní komisař v minulém týdnu (3. dubna 2012) dnes již bývalé studentce jedné ze středních škol v Hradci Králové sdělil podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Dívka jim drogu poskytovala od předloňského (2010) srpna až do loňského (2011) prosince. Přitom spolužačce poskytla ubalené cigarety z marihuany nejméně v deseti případech a spolužákovi nejméně v jednom případě.
Mladá dívka si údajně marihuanu obstarávala od svého bývalého přítele, kterému za jeden gram drogy platila 200 korun. Podle dívky z jednoho gramu drogy ubalila asi 3 až 4 marihuanové cigarety, takzvané jointy.
Mladá žena nakonec svého jednání litovala. Prý své jednání nehodlá víckrát opakovat.

Dva dny po obvinění mladá dívka napadla doma svoji matku
K incidentu došlo ve čtvrtek 5. dubna 2012 v podvečerních hodinách ve společně obývaném bytě v Hradci Králové. Ten den osmnáctiletá dívka fyzicky napadla vlastní matku. Přitom čtyřiačtyřicetiletou ženu tahala za vlasy a strhla na zem. Matka vyvázla bez zranění. Ke škodě na majetku nedošlo.
Osmnáctiletá dcera z Hradce Králové se svým jednáním dopustila přestupku proti občanskému soužití. Poté byl přestupek oznámen na správní orgán hradeckého magistrátu města k projednání. Ve správním řízení dívce hrozí až dvacetitisícová pokuta.

nprap. Anna Pešavová -  12. dubna 2012 (13:20)
 

vytisknout  e-mailem