Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bezdůvodné napadení ve vlaku

HRADECKO - Chlapec napadl ve vlaku žáka ze stejné školy  

vlak
Na páteční cestu vlakem ze školy domů jen tak nezapomene patnáctiletý chlapec z Chlumecka, kterého bezdůvodně napadl o rok mladší hoch ze stejné školy.

Celý incident se odehrál v pátek 17. února 2012 v odpoledních hodinách na vlakovém nádraží v Chlumci nad Cidlinou. Ten den krátce před půl třetí odpoledne chlapec nastoupil na chlumeckém vlakovém nádraží do osobního vlaku jedoucího z Chlumce nad Cidlinou směrem na Městec Králové. Potom za ním do vagónu přišel o rok mladší chlapec, který ho bezdůvodně napadl. Přitom mu dal dvě facky a jednu ránu pěstí do hrudníku. Následně útočník, kterého poškozený znal, z vlaku odešel pryč. Podle poškozeného seděl ve vlaku ještě se svým kamarádem. Napadený chlapec naštěstí vyvázl bez zranění.

Policisté přestupek proti občanskému soužití oznámili chlumeckému správnímu orgánu k projednání. Správní orgán případ s největší pravděpodobností odloží,  jelikož chlapec v době spáchání přestupku nedovršil patnáctý rok svého věku.

V případě, že by se tohoto přestupku dopustila plnoletá osoba, hrozila by jí ve správním řízení až dvacetitisícová pokuta.

nprap. Anna Pešavová - 28. února 2012 (13:10)


 

vytisknout  e-mailem