Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Majitel autofirmy podvedl další dva lidi

Podvodem získal téměř 800 tisíc korun, hrozí mu až pět let vězení  

V kauze podvodů při obchodování s automobily, ze kterých je podezřelý šestačtyřicetiletý majitel autofirmy se sídlem na náměstí 5. května v centru Hradce Králové, přibyli další dva poškození lidé. Celkový počet podvedených lidí se tak rozšířil na pět a způsobená škoda se vyšplhala na téměř 800 tisíc korun.

Majitel autofirmy je dále podezřelý, že na konci loňského (2010) ledna převzal vozidlo Škoda Octavia Combi, které měl na základě ústní dohody s majitelem auta nabízet k prodeji. K samotnému prodeji však nebyl majitelem vozidla písemně zplnomocněn. Přesto vůz počátkem loňského (2010) února prodal. Od kupce vyinkasoval částku 175 tisíc korun.
Dále v první polovině srpna loňského roku (2010) vylákal od dalšího poškozeného pod záminkou zprostředkování koupě ojetého vozidla značky Škoda Octavia Combi na zálohách celkem 70 tisíc korun. Přitom věděl, že nemůže vůz objednat, neboť jeho firma nebyla autorizovaným prodejcem.

Přes četné urgence peníze poškozeným nevrátil. Podvodem získané peníze, tak jako v předchozích případech, podezřelý muž potřeboval na zaplacení firemních dluhů.

Muž byl obviněn z přečinu zpronevěry a pokračujícího přečinu podvodu. V případě prokázání viny mu podle trestního zákoníku hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Vyšetřování muže probíhá na svobodě.

Případní další poškození  se mohou přihlásit na bezplatné telefonní lince 158.

Související dokument: Potřeboval peníze na zaplacení dluhů

nprap. Anna Pešavová - 26. května 2011

vytisknout  e-mailem