Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvedl známou

HRADECKO - Do smlouvy o půjčce uvedl nepravdivé rodné číslo a adresu  

O nepoctivosti svého známého se přesvědčila důvěřivá mladá dívka z Rychnovska, která počátkem letošního (2012) roku půjčila známému muži peníze na údajné exekuční řízení. Teď mladíka stíhá policie pro podvod. V případě prokázání viny ho může soud poslat až na dva roky do vězení.

Dvacetiletá dívka půjčila v první polovině letošního (2012) ledna v blíže nezjištěném bytě v Hradci Králové svému známému finanční částku deset tisíc korun. Po podepsání smlouvy muži dívka předala oněch deset tisíc korun. Podpisem smlouvy se muž zavázal k vrácení peněz do šedesáti dnů, tedy do letošního (2012) března.
Do předepsané smlouvy o půjče, kterou žena vyhotovila na počítači, jí známý nadiktoval některé údaje, které žena nevěděla. Přitom úmyslně uvedl špatné rodné číslo a adresu. Podle muže  peníze potřeboval na údajnou exekuci.
Nakonec žena ve stanoveném termínu peníze zpět neobdržela. Podle ženy známého několikrát telefonicky urgovala, aby jí půjčku vrátil. Vždy ženě slíbil, že peníze zaplatí. Naposledy mladé ženě řekl, že jí peníze nevrátí, jelikož jsou ve smlouvě špatné údaje k jeho osobě. Od té doby byl jeho telefon nedostupný. Žena ještě muži poslala doporučené psaní s výzvou, aby jí dluh zaplatil. Dopis se však vrátil zpět jako nedoručený. Nakonec žena po domluvě s advokátem celou skutečnost oznámila na policii.

Policisté letos (2012) v listopadu devatenáctiletému muži z Rychnovska sdělili podezření ze spáchání přečinu podvodu.

Muž na policii uvedl, že měl údajně od počátku v úmyslu vypůjčené peníze mladé dívce vrátit. Rozhodně ji nechtěl podvést.

nprap. Anna Pešavová - 27. listopadu 2012 (13:02


vytisknout  e-mailem