Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Družka vzala muži kartu a vybílila mu konto

HRADECKO - Z účtu vybrala téměř 39 tisíc korun, část peněz prohrála na výherních automatech  

Z vykradení bankovního účtu dvaačtyřicetiletého muže z Hradce Králové je důvodně podezřelá jeho o rok starší družka z Jičínska.

Podle družky platební kartu muži odcizila letos (2012) z peněženky ve společně obývaném bytě. Poté v průběhu tří týdnů (od 2. do 20. února 2012) postupně z různých bankomatů vybrala téměř 39 tisíc korun. Nakonec muži kartu opět vrátila zpět do peněženky. Získané peníze použila pro vlastní potřebu nebo je prohrála na výherních automatech. PIN k platební kartě žena odkoukala při společných výběrech z bankomatů.
Na neoprávněný výběr peněz přišel muž 20. února 2012, když si chtěl z bankomatu vybrat finanční hotovost. Přitom zjistil, že jeho zůstatek je o několik desítek tisíc nižší. Jelikož mu na účtu zůstaly necelé dva tisíce korun, oznámil ještě téhož dne zneužití platební karty na policii.

Ženu nakonec usvědčily kamerové záznamy. Prostřednictvím platební karty nezaměstnaná družka celkem provedla 44 výběrů z bankomatů a v jednom případě kartou zaplatila nákup zboží v potravinách.

Policistům se žena k trestné činnosti plně doznala a svého jednání litovala. Prý to byla blbost brát muži peníze bez jeho souhlasu.  Způsobenou škodu již muži uhradila.

Žena se svým jednáním dopustila hned dvou přečinů, a to krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Druh, který se ženou žije ve společné domácnosti zhruba tři roky, na policii využil svého práva a nedal souhlas k trestnímu stíhání své družky (osoby blízké), který je nutný pro přečin krádeže. U přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tento souhlas policisté již nepotřebují.

Ženě bylo v těchto dnech (26. března 2012) sděleno podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který jí může před soudem hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 28. března 2012 (13:15)

vytisknout  e-mailem