Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Důchodkyně rušila souseda

HRADECKO - Neustálým boucháním na zeď, hrozí jí až dvacetitisícová pokuta  

Policisté v minulém týdnu (19. ledna 2012) oznámili na správní orgán nechanického městského úřadu k projednání přestupek proti občanskému soužití, kterého se měla dopustit tamní žena.

Osmašedesátiletá důchodkyně měla na Nechanicku ve středu 18. ledna 2012 kolem deváté hodiny ráno rušit o rok mladšího souseda úmyslným boucháním na společnou zeď, která se nachází mezi domem poškozeného a domem přestupkyně. Přivolaným policistům sousedka nejprve uvedla, že do žádné zdi nebouchala. Následně tvrdila, že naopak do zdi bouchal soused. Nakonec se policistům přiznala, že skutečně do společné zdi sama bouchala.

Bezprostředně po odjezdu policejní hlídky přišla za mužem sousedka a začala mu nadávat, že je svině udavačská. Přitom mu vyhrožovala, že mu v noci dá do zvonku sirku, aby mu stále zvonil.
Oznamovatel o pokračování incidentu ihned telefonicky informoval policisty.

Podle oznamovatele k bouchání do jejich společné zdi o tloušťce zhruba 45 centimetrů dochází od loňského (2011) podzimu. Již prý v minulosti měl se sousedkou spory, které řešila přestupková komise nechanického městského úřadu.

Nyní ženě ve správním řízení za přestupek proti občanskému soužití hrozí až dvacetitisícová pokuta.

nprap. Anna Pešavová - 24. ledna 2012 (13:25)

 

vytisknout  e-mailem