Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Druh se vzduchovou pistolí v ruce vydíral ženu

HRADECKO - Hrozí mu až osm let vězení  

K dramatické události došlo zhruba před pěti lety na Královéhradecku. Celá událost vyšla najevo letos (2011) v září při hlavním líčení před hradeckým soudem, kde poškozená žena vypovídala jako svědek k jiné násilné trestné činnosti.

Dnes již pětadvacetiletý muž z Pardubicka je důvodně podezřelý, že v dosud přesně nezjištěné době v průběhu prosince měsíce 2006 v obci na Nechanicku vydíral o rok starší družku (1985) vzduchovou pistolí.

Na schodech vedoucích do bytu, kde v té době společně bydleli, se měl druh se ženou nejprve pohádat a následně jí měl k hlavě přiložit vzduchovou pistoli se slovy: „ Jestli odejdeš, tak Tě zabiju“. K celé události mohlo dojít ve druhé polovině prosince 2006.

Podle podezřelého muže byl v době spáchání trestného činu opilý. Prý vypil asi patnáct desítek a nějakou kořalku. Podle muže se jednalo o vzduchovku na diabolky, kterou koupil někdy v roce 2006 v prodejně v Pardubicích za tisíc dvě stě korun.

Muž se k činu policistům doznal. Dnes již bývalý druh svého jednání, které způsobil v opilosti, strašně lituje.  Včera (1. listopadu 2011) byl muž   policejním komisařem  obviněn z trestného činu vydírání. Jelikož spáchal trestnou činnost v roce 2006 je případ posuzován podle trestního zákona, který platil až do 31. prosince 2009. Vyšetřován je na svobodě. Za jeho protiprávní jednání může soud muže poslat až na osm let do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 2. listopadu 2011 (14:10)

vytisknout  e-mailem