Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tvrdil, že potřebuje peníze na podnikání

HRADECKO - Sliboval, že půjčky uhradí z dědictví po babičce  

Hradecká policie v minulém týdnu (6. listopadu 2012) ukončila ve zkráceném přípravném řízení případ podvodného jednání. Pomocí něhož se čtyřicetiletému muži z Trutnova postupně podařilo od šestapadesátiletého poškozeného muže celkem v šestnácti případech vylákat přes několik desítek tisíc korun.

Muž pod smyšlenou legendou o dědictví po babičce od poškozeného během osmi měsíců vylákal téměř 33 tisíc korun. Přitom podezřelý muž od loňského (2011) července do letošního (2012) března tvrdil, že potřebuje půjčit peníze na podnikání. Navíc poškozenému muži namluvil, že mu do letošního (2012) března peníze vrátí z dědictví po své babičce z Litoměřic.
Jednalo se o částky v rozmezí od jednoho tisíce do čtyř tisíc korun. Peníze poškozený podezřelému muži poskytl na základě písemného dokladu o předání peněz. K jednotlivým předáním peněz mělo docházet na různých místech v Chlumci nad Cidlinou. 

Podezřelý od počátku svého jednání věděl, že žádné dědické řízení s jeho účastí neprobíhalo a že peníze nebude moci v uvedených termínech vrátit. Dluh do současné doby poškozenému neuhradil. V průběhu roku 2009 u soudu sice dědické řízení po babičce probíhalo, ale podezřelý muž nebyl účastníkem ani dědicem.

Policie muži letos (2012) v říjnu sdělila podezření ze spáchání přečinu podvodu. Muž se k protiprávnímu jednání na policii přiznal. Vzhledem k tomu, že policisté případ šetřili ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Ten může podvodníka poslat až na dva roky do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 14. listopadu 2012 (14:15)

 

 

vytisknout  e-mailem