Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vařil pervitin na ubytovnách a různých místech v Hradci

HRADECKO - Krátce po ubytování výrobce pervitinu dopaden  

Hradecký policejní komisař předložil minulý týden (22. února 2012) hradeckému státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby na šestadvacetiletého muže z Pardubicka. Ten je důvodně podezřelý, že v průběhu celého loňského roku (2011) na ubytovnách a různých místech v Hradci Králové vyráběl drogu zvanou pervitin.

Mladík se společně s přítelkyní jednoho loňského (2011) prosincového dne ve večerních hodinách ubytoval na jedné z hradeckých ubytoven. S sebou si v batohu přinesl věci pro výrobu pervitinu. Krátce po ubytování začal vařit pervitin. Vyrobenou drogu pak nabídl i své sedmadvacetileté přítelkyni. Jelikož na ubytovně rušili noční klid, byla recepční tohoto zařízení nucena přivolat policii.
V pokoji se nacházely nástroje, nádoby, laboratorní sklo a chemikálie určené k výrobě této drogy. Muž kompletní varnu určenou k výrobě pervitinu policistům vydal. Mladík se policistům k výrobě drogy přiznal. Do protokolu uvedl, že je závislý na pervitinu. Prý ho užívá pravidelně asi patnáct let. Poslední rok si drogu vyráběl sám. Věci, které policistům vydal, byly zaslány ke znaleckému zkoumání.
Muž vyráběl pervitin z volně prodejných léků obsahujících pseudoefedrin (Nurofen, Modafen,…), které kupoval v místních lékárnách.  Od ledna 2011 do loňského (2011) prosince vyrobil nejméně 40 gramů pervitinu. Vyrobený pervitin užil pro svoji vlastní potřebu nebo daroval své přítelkyni.

Od policejního komisaře si muž ještě téhož dne (23. prosince 2011) převzal obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pokud mu soud prokáže vinu hrozí muži za jeho protiprávní jednání trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. V souvislosti s drogami muže policisté nevyšetřují poprvé.

nprap. Anna Pešavová - 27. února 2012 (13:15)
Ilustrační foto PČR

vytisknout  e-mailem