Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pojišťovací agent podváděl klienty

Necelých 300 tisíc korun použil na úhradu svých dluhů a ke hře na automatech  

Od hradeckých policistů v těchto dnech (10. června 2011) převzal obvinění z trestného činu zpronevěry a trestného činu podvodu jedenapadesátiletý muž z Královéhradecka.
Ten je důvodně podezřelý, že jako pojišťovací agent u dvou poboček různých hradeckých pojišťoven od klientů od ledna 2007 do března 2009 na různých místech okresu Hradec Králové vybíral peníze za pojistné smlouvy převážně na autopojištění.
Celkem tak získal zhruba 300 tisíc korun, které použil pro vlastní potřebu. Získané prostředky muž využil zejména na úhradu svých dluhů a ke hře na výherních automatech.

Dnes již bývalý pojišťovací agent neposílal platby za pojistné smlouvy, které vyinkasoval od klientů, na příslušný účet pojišťovny. Celkem od dvou firem vybral téměř 250 tisíc korun.

Dále při uzavírání smluv neoprávněně od klientů vybral pojistné platby pod příslibem složení peněz na příslušné účty, což neučinil. Přitom věděl, že nemá oprávnění pojistné od zákazníků vybírat. Celkem tak od čtrnácti klientů vylákal necelých 46 tisíc korun.

Muž se k  trestné činnosti  na policii plně doznal. Jelikož páchal trestnou činnost v letech 2007 až 2009 je případ posuzován podle trestního zákona, který platil až do 31. prosince 2009. Za jeho protiprávní jednání  může soud muže poslat až na tři roky do vězení. Vyšetřování probíhá na svobodě.

nprap. Anna Pešavová - 20. června 2011

vytisknout  e-mailem