Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté lupiče chytili za 2,5 hodiny

Podnapilý muž desetiletého chlapce oloupil na Labském mostě v Hradci Králové  

Necelé dvě a půl hodiny trvalo hradeckým policistům než dopadli nebezpečného osmnáctiletého muže z Hradce Králové, který ve čtvrtek 16. června 2011 v podvečer přepadl desetiletého chlapce na Labském mostě v Hradci Králové. Přitom mu odcizil mobilní telefon a způsobil drobná zranění. Útočník skončil s 2,69 promile alkoholu v dechu na protialkoholní záchytné stanici. Dnes 17. června 2011 byl obviněn ze zločinu loupeže a hrozí mu až deset let vězení.

Krátce po sedmé hodině večer dojel útočník na kole chlapce jdoucího po Labském mostě. Kluka zastavil a požadoval po něm peníze nebo něco cenného. Chlapec mu řekl, že nic nemá. Pak hocha přitlačil na zábradlí a chytil rukou kolem pasu. Přitom chlapce, který křičel a volal o pomoc, prohledával. Nakonec chlapci z kapsy odcizil mobilní telefon v hodnotě dva tisíce korun. Hocha zachránil náhodný kolemjdoucí, kterým byl lupič vyrušen. Útočník nasedl na jízdní kolo a odjel z místa činu pryč.

Přepadený chlapec z Hradce Králové utrpěl odřeniny na bradě a lokti. Lékaře nevyhledal.

Díky včasnému oznámení loupežného přepadení na policii, popisu pachatele a precizní a profesionální prací hradeckých kriminalistů se podařilo podezřelého muže za necelé dvě a půl hodiny chytit poblíž hradeckého kongresového centra. Policisté muže, který jevil známky podnapilosti, což potvrdila i pozitivní dechová zkouška zajistili. Muž měl v dech 2,69 promile alkoholu. Proto jej policisté převezli na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Dnes 17. června 2011 byl policejním komisařem obviněn ze zločinu loupeže. V minulosti trestaný muž za násilnou trestnou činnost se k loupežnému přepadení plně doznal.Policejní orgán podal podnět na vzetí obviněného do vazby. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu za uvedené jednání trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Případ policisté nadále vyšetřují.

 nprap. Anna Pešavová - 17. června 2011

 

vytisknout  e-mailem