Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilec bez řidičáku narazil do auta

HRADECKO - Sebe nezranil, druhého řidiče zranil těžce, dnes obviněn, hrozí mu až 4 roky vězení  

Brněnská ulice - foto č. 3

S těžkým zraněním skončila včera ve středu 29. února 2012 krátce před půl devátou večer dopravní nehoda na Brněnské ulici v Hradci Králové.

Podnapilý řidič se bez souhlasu a vědomí majitele zmocnil vozidla Renault Espace zaparkovaného před jednou z hradeckých ubytoven. S autem se měl v úmyslu pouze projet.
Při jízdě s vozidlem po Brněnské ulici, a to ve směru od Nového Hradce Králové do centra města pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, předpokládanému stavebně technickému stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám (tma, mokrá a kluzká vozovka). Při projíždění pravotočivé zatáčky s vozidlem přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Ford Ka.

Dvacetiletý řidič (cizinec) vozidla Renault vyvázl bez zranění. Dechová zkouška ukázala 1,48 promile alkoholu. Opakovaná dechová zkouška ukázala 1,12 promile alkoholu. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve se podrobil. Řidič vozidla Renault byl na místě dopravní nehody vyzván k předložení řidičského průkazu, který nepředložil a uvedl, že žádný řidičský průkaz nevlastní. Řidič byl převezen na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Třiadvacetiletý řidič osobního automobilu Ford Ka z Hradce Králové byl s těžkými zraněními převezen do královéhradecké fakultní nemocnice. Ve špitále byla řidiči odebrána krev na vyloučení alkoholu.

Způsobená škoda na vozidle Renault Espace byla odhadnuta na 45 tisíc korun a na vozidle Ford Ka činí asi 10 tisíc korun. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

Provedeným šetřením bylo zjištěno, že řidič vozidla Renault nevlastní řidičské oprávnění a není majitelem vozidla, které řídil. Majitel vozidla řidiče zná. Muži nedal souhlas, aby vozidlo používal.

Podle zjištěných informací včera 29. února 2012 odpoledne přijeli společně s partou řemeslníků autem Renault do Hradce Králové, kde se na jedné z hradeckých ubytoven ubytovali. Podle řidiče vozidla Renault pak šli všichni do restaurace na pivo. Kolem osmé hodiny večer se prý vrátil z restaurace a šel si lehnout. Po chvíli ho napadlo, že by se s vozem mohl projet, a proto majiteli vzal na nočním stolku klíče od auta.

Dnes 1. března 2012 odpoledne byl řidič vozidla Renault policejním komisařem obviněn ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

nprap. Anna Pešavová - 1. března 2012 (14:05) 

Odkazy do noveho okna

Brněnská ulice - foto č. 1

Brněnská ulice - foto č. 1 

Detailní náhled

Brněnská ulice - foto č. 5

Brněnská ulice - foto č. 5 

Detailní náhled

Hradec Králové

29. 2. Brněnská ulice 

Detailní náhled

Hradec Králové

29. 2. Brněnská ulice  

Detailní náhled

Hradec Králové

29. 2. Brněnská ulice  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem