Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pokrývač zpronevěřil peníze

HRADECKO - Za zpronevěru 140 tisíc korun muži hrozí až pětileté vězení  

Od hradeckého policejního komisaře si třicetiletý muž z Nymburska v minulém týdnu 29. května 2012 převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu zpronevěry.

Zhruba po třičtvrtě roce došla trpělivost poškozenému, který v loňském (2011) červnu předal 140 tisíc korun pokrývači na nákup střešní krytiny a dalšího stavebního materiálu. Přitom pokrývače znal asi deset let. Dokonce pokládal střehu jeho rodičům a ti byli s jeho prací spokojeni. S mužem uzavřel v loňském (2011) červnu ústní smlouvu o dílo na položení střechy na rozestavěný dům. Navíc mu předal zálohu určenou na tesařské, pokrývačské a klempířské práce včetně nákupu materiálu. Pokrývač na převzaté peníze vystavil poškozenému muži příjmový pokladní doklad, který vlastní rukou podepsal. Po marných urgencích však pokrývač do dnešního dne poškozenému nedodal krytinu a ani mu nevrátil peníze. Finanční prostředky si ponechal pro vlastní potřebu. Pokrývač kryl svoji protiprávní činnost fiktivní krádeží účetních dokladů za loňský rok (2011).

Muži za jeho protiprávní jednání může hrozit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Muž je policií vyšetřován na svobodě.

nprap. Anna Pešavová - 5. června 2012 (14:25)

vytisknout  e-mailem