Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež balíku s hodinkami

HRADECKO - Bývalému živnostníkovi hrozí až pětileté vězení  

Hradečtí policisté v minulém týdnu (4. července 2012) ukončili ve zkráceném přípravném řízení vyšetřování případu krádeže balíkové zásilky s hodinkami. Z tohoto protiprávního jednání je důvodně podezřelý pětačtyřicetiletý muž z Hradce Králové.

Muž pracující přes deset let jako autodopravce pro jednu z hradeckých doručovatelských firem odcizil loni (2011) v říjnu zásilku. Tehdy 21. října 2011 ráno naložil v pardubickém depu zásilku určenou pro jednu z havlíčkobrodských prodejen. Přitom balík, ve kterém se nacházelo šedesát kusů náramkových hodinek Casio, do prodejny nedoručil. Přestože policistům tvrdil, že zásilku do obchodu řádně doručil.
Na nedoručený balík uplatnila prodejna reklamaci z důvodu nedodání zboží v doručovatelské firmě počátkem loňského (2011) prosince. Poté doručovatelská firma učinila oznámení na policii.
Podle kamerového záznamu, kterým je prodejna vybavena, ten den podezřelý muž v prodejně vůbec nebyl. Navíc člověk, který mu měl převzetí balíku potvrdit, již v prodejně nepracoval.
Poškozené společnosti vznikla škoda necelých 51 tisíc korun. Počátkem července (2012) bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Přestože se podezřelý muž k trestné činnosti policistům nedoznal, sepsal počátkem letošního (2012) července s doručovatelskou firmou dohodu o náhradě vzniklé škody. Přitom si domluvil i splátkový kalendář. Podle muže má v současné době pozastavené živnostenské oprávnění a je evidován na hradeckém úřadu práce.

Pokud muži soud prokáže vinu, hrozí mu za uvedené protiprávní jednání až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 10. července 2012 (13:40)

vytisknout  e-mailem