Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvodnice přes internet prodávala mobily

HRADECKO - Lidé by se měli vyvarovat nabídek neověřených internetových obchodů  

Hradečtí policisté dnes 1. listopadu 2011 ukončili vyšetřování případu ženy, která je důvodně podezřelá, že prostřednictvím internetových stránek na inzertním portálu nabízela k prodeji mobilní telefon značky Nokia N8 Silver White za pouhých pět tisíc korun plus poštovné ve výši 60 korun.
Na její nabídku se ozvali postupně čtyři zájemci z různých částí republiky, kteří po dohodě poslali na její účet peníze. Mysleli si, že po odeslání požadované částky se stanou majiteli mobilního telefonu, což se jim však nesplnilo.
Šestadvacetiletá žena z Nymburska od druhé poloviny června do konce července 2011 od poškozených lidí na bankovní účet obdržela celkem přes dvacet tisíc korun.
Jelikož podezřelá žena u výslechu využila svého práva nevypovídat, nepodařilo se policistům zjistit, zda nabízené zboží někdy vlastnila.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jejím dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. V případě prokázání viny hrozí podvodnici za přečin podvodu až dvouletý trest odnětí svobody.

Nabádáme občany, aby se vyhnuli nabídkám neověřených internetových obchodů.

Informace o bezpečném nakupování přes internet naleznete na: http://www.bezpecny-nakup.cz/

nprap. Anna Pešavová - 1. listopadu 2011 (14:15)
 

vytisknout  e-mailem