Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý muž napadl v bytě manželku

HRADECKO - Vyvázla se zlomenými žebry, dnes již bývalému manželovi hrozí až tříleté vězení  

 
Hradečtí policisté včera (13. března 2012) sdělili podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví muži, který je důvodně podezřelý, že v loni v lednu (2011) v bytě v centru Hradce Králové napadl svoji manželku. Přitom jí způsobil zranění s předpokládanou dobou léčení asi tři až čtyři týdny.

Podle napadené devětapadesátileté ženy na ni o sedm let mladší manžel zaútočil v pondělí 10. ledna 2011 krátce po páté hodině v podvečer v bytě domu v centru města Hradce Králové. Ten den v podvečerním zimním čase se domů vrátil muž z restaurace v podnapilém stavu. Nejprve se s manželem pohádali a pak na ni muž zaútočil i fyzicky. Přitom ženu nohou kopl do hrudníku, až spadla na zem. Poškozená nemohla popadnout dech a ani vstát, jelikož cítila bolest na hrudníku. Nakonec se jí mobilním telefonem podařilo zavolat záchranku. Se záchranáři dorazila i policie. Potom zraněnou ženu sanitka odvezla na vyšetření do královéhradecké fakultní nemocnice. Se zlomenými dvěma žebry žena zůstala několik dní doma. Pak důchodkyně nastoupila do zaměstnání. Pracovní neschopnost u ženy nenastala. Podle soudního znalce jí bylo způsobeno středně těžké zranění.

Podle ženy s manželem žila ve společné domácnosti šestnáct let. V posledních dvou letech, kdy prý manžel zcela podlehl alkoholu, u nich doma docházelo ke slovním rozepřím.  Podle muže prý ženu nohou nekopl, ale pouze do ní strčil. Zranění si prý způsobila pádem na zem. Incidentu v bytě nebyl nikdo přítomen.

Případ nadále vyšetřují hradečtí policisté. Dnes již bývalému manželovi může za jeho protiprávní jednání hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.


nprap. Anna Pešavová - 14. března 2012 (13:50)

vytisknout  e-mailem