Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Společnosti nesplácela úvěry

Lhala o svém zaměstnání. Nezaměstnané ženě hrozí až tři roky vězení  

Hradečtí policisté v letošním květnu (11. května 2011) sdělili podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu pětačtyřicetileté ženě z Novobydžovska.
Žena je důvodně podezřelá, že v březnu 2008 prostřednictvím pošty uzavřela se společnosti sídlící v Brně úvěrovou smlouvu o půjčce na částku 100 tisíc korun. Ve smlouvě se zavázala k pravidelným měsíčním splátkám po dobu 84 měsíců, což nesplnila. Uhradila pouze čtrnáct splátek. Tím její výčet podvodů nekončí. O devět měsíců později uzavřela se stejnou společností další úvěrovou smlouvu na stejnou částku (100 tisíc korun). V této smlouvě se opět zavázala k pravidelným měsíčním splátkám po dobu 60 měsíců. Přitom zaplatila pouze první čtyři splátky.
V obou případech při uzavírání úvěru uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli. V té době totiž nikde nepracovala a byla vedena na úřadu práce. Společnosti celkem dluží 162 tisíc korun.
Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jejím dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Ženě za její protiprávní jednání hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

nprap. Anna Pešavová - 27. května 2011

 

vytisknout  e-mailem