Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj vykradl potraviny

V Jeníkovicích, škoda téměř 53 tisíc korun  

 

Noc z úterý na středu 20. ledna 2010 vylákala k trestné činnosti zloděje, který vnikl do prodejny potravin v Jeníkovicích. Neznámý pachatel násilím překonal zámky u vchodových dveří i mříže a rozbil skleněnou výplň dveří vedoucích do prodejny. Obchod prohledal a odcizil malou kasičku s penězi a z kasy sebral téměř deset tisíc korun. Podle prodavačky si zloděj odnesl také pět nákupních košíků, drogistické zboží, kosmetiku, cigarety, sýry, uzeniny, mléčné výroby, alkoholické nápoje a jiné potraviny. Předběžná škoda na odcizených věcech činí asi 40 tisíc korun. Přesná výše škody bude majitelkou upřesněna až po provedené inventuře. Škoda na majetku, kterou zloděj při vloupání do objektu napáchal, je odhadnuta na dva tisíce korun.
Na vloupání upozornil prodavačku řidič, který přivezl do krámku ve středu 20. ledna 2010 kolem páté hodiny ráno pečivo.

Policisté uvítají jakékoliv informace, které by jim pomohly k rychlému dopadení pachatele. Policii mohou občané kontaktovat na bezplatné lince tísňového volání 158.

Zloděj se svým jednáním dopustil přečinu krádeže. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden až pět let nebo peněžitým trestem.

nprap. Anna Pešavová 
21. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem