Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drahý výklad z karet

HRADECKO - Ženě za zpronevěru šperků, které skončily v zastavárně, hrozí až dva roky  


Hradečtí policisté v minulém týdnu (8. června 2012) sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěry devětačtyřicetileté ženě z Hradce Králové. Ta je důvodně podezřelá, že na letos (2012) v květnu zpronevěřila zlaté šperky. Teď jí za protiprávní jednání může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

Dceři, která měla v současné době problémy, se rozhodla matka pomoci. Proto dceři domluvila se ženou, která údajně ovládá věštění z karet schůzku v jednom z hradeckých parků. Přitom žena výkladem zjistila, že jí hrozí nebezpečí. Nakonec od poškozené pod záminkou odvrácení hrozícího nebezpečí při dvou květnových schůzkách (od 26. do 27. května 2012) v parku vylákala tři řetízky, dva přívěsky a tři prsteny. Údajná věštkyně tvrdila, že jí provede očištění šperků, které neustále nosí na sobě, od hrozícího nebezpečí. Nakonec věštkyně na smluvené setkání, kde jí měla předat věci zpět, nepřišla. Poškozené pětačtyřicetileté ženě svým jednáním způsobila škodu za téměř 21 tisíc korun.

Podvodnice část přisvojených zlatých šperků zastavila v jedné z hradeckých zastaváren za částku tři tisíce korun. Zbývající věci si ponechala.

Podezřelá žena policistům uvedla, že se nacházela v zoufalé finanční situaci. Získané peníze za šperky údajně použila pro nákup životních potřeb, a to převážně potravin. Nezaměstnaná žena, která byla již v minulosti za podvodné jednání několikrát odsouzena, se prý za své jednání stydí.

Případ nadále vyšetřují hradečtí policisté.

nprap. Anna Pešavová - 12. června 2012 (13:40) 


 

vytisknout  e-mailem