Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý napadl bývalou družku

HRADECKO - Před domem na Chlumecku, muži hrozí až dvouleté vězení  

Hradečtí policisté v těchto dnech (17. ledna 2012) sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví muži, který je důvodně podezřelý, že v loni v prosinci (2011) na Chlumecku napadl svoji bývalou družku.

Podle napadené devětačtyřicetileté ženy na ni dnes již bývalý o sedm let mladší druh zaútočil v úterý 20. prosince 2011 krátce po páté hodině v podvečer před vchodem do rodinného domku.
Podnapilý muž po předchozí hádce ženu napadl i fyzicky. Přitom ženu několikrát udeřil pěstí do hlavy a obličeje. Pak ji chytil za vlasy a strhl na zem, kde do ní ještě několikrát kopl. Po chvíli ženu opět chytil za vlasy a pak začal mlátit její hlavou o dřevěný plot. Nakonec se několika přítomným osobám podařilo útočníka odtrhnout od poškozené. Přivolaní záchranáři ženu s četnými podlitinami odvezli na ošetření do jedné z nemocnic na Královéhradecku. Policisté provedli u útočníka dechovou zkoušku, která prokázala požití alkoholu. Přístroj muži naměřil 1,27 promile alkoholu v dechu.

Podezřelý muž, který žil s dnes již bývalou družkou devatenáct let ve společné domácnosti, na policii využil svého práva a nevypovídal. Pouze uvedl, že svého jednání lituje a ženě se prý písemně omluví. Navíc jí pošle dva tisíce korun na zaplacení výdajů spojených s lékařským ošetřením.

Případ nadále vyšetřují hradečtí policisté. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 20. ledna 2012 (12:25)

vytisknout  e-mailem