Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Šofér měl v dechu 3,32 promile alkoholu

HRADECKO - Vyvázl bez zranění, poškodil auta, skončil na záchytce  

Nehoda v Jižní ulici - foto č. 1Naštěstí bez zranění skončila předevčírem v sobotu 4. srpna 2012 krátce po půl osmé večer dopravní nehoda toyoty v Jižní ulici v Hradci Králové.

Opilý řidič jedoucí Jižní ulicí ve směru od ulice Bří Štefanů zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk a narazil do zadní části zaparkovaného vozidla Citroën Berlingo. Vozidlo Citroën bylo zaparkováno při pravém okraji silnice na vyznačeném parkovišti s podélným státním. Poté řidič s vozidlem Toyota vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Vůz Citroën byl nárazem posunut na před ním zaparkovaný osobní automobil Škoda Superb.
Dechová zkouška u dvaatřicetiletého řidiče Toyoty z Hradce Králové ukázala 3,32 promile alkoholu. Šofér vyvázl bez zranění. K lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve nebyl řidič vyzván a ani jej sám nežádal. Na místě byl řidiči zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Poté byl řidič převezen na pardubickou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na osobním automobilu značky Toyota Carina činí deset tisíc korun, na vozidle Citroën Berlingo škoda činí asi patnáct tisíc korun a na osobním automobilu Škoda Superb je odhadnuta na deset tisíc korun. Poškozením stromu vznikla škoda  dva tisíce korun.

Motorista se svým jednáním dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Anna Pešavová - 6. srpna 2012 (12:44)

Odkazy do noveho okna

Královéhradecko

4. 8. HK - Jižní ulice 

Detailní náhled

Nehoda v Jižní ulici - foto č. 1

Nehoda v Jižní ulici - foto č. 1 

Detailní náhled

Nehoda v Jižní ulici - foto č. 2

Nehoda v Jižní ulici - foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem