Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

HRADECKO - Při otvírání dveří srazila cyklistu, skončil na ošetření v nemocnici  

Dveřmi srazila cyklistu - foto č. 1Hradečtí dopravní policisté žádají o pomoc svědky dopravní nehody, ke které došlo minulé pondělí ráno v Jižní ulici v Hradci Králové.

Jelikož se zdravotní stav dvaašedesátiletého cyklisty z Hradce Králové stále nezlepšoval, rozhodl se po týdnu (14. května 2012) nahlásit nehodu na policii.
Kuriozní dopravní nehoda se přitom stala minulé pondělí ráno v Jižní ulici v Hradci Králové. V pondělí 7. května 2012 deset minut po deváté hodině dopoledne devětašedesátiletá řidička vozidla Renault Clio z Hradce Králové parkující s vozidlem při pravém okraji vozovky otevřela dveře svého vozidla na straně řidiče zrovna ve chvíli, kdy podél jejího vozidla projížděl cyklista na jízdním kole. Dveře srazily cyklistu z kola na silnici. Podle cyklisty k němu přišli nějací lidé, kteří mu pomohli vstát ze silnice. Ještě než ho záchranáři s lehkým zraněním převezli na ošetření do královéhradecké fakultní nemocnice, požádal řidičku o adresu se jménem. Po ošetření byl cyklista propuštěn se zhmožděným ramenem, rukou a kyčlí. Podle poškozeného doma celou věc dále neřešil. Kolo, které si před odjezdem do špitálu v Jižní ulici uzamkl, si ještě týž den vyzvedl. Když se po týdnu jeho zdravotní stav stále nezlepšoval, rozhodl se celou událost oznámit na policii.
Vzhledem k tomu, že k dopravní nehodě došlo před týdnem nemohla být u účastníků dopravní nehody provedená dechová zkouška na alkohol. Škoda na pánském jízdním kole značky Giant Ocean Park je odhadnuta na jeden tisíc korun.

Případní svědci se mohou přihlásit na bezplatnou linku tísňového volání 158 a dále pak na telefonním čísle 974 526 251.

Dopravní nehodu nadále vyšetřují hradečtí dopravní policisté.

nprap. Anna Pešavová - 15. května 2012 (12:45)

Odkazy do noveho okna

Dveřmi srazila cyklistu - foto č. 1

Dveřmi srazila cyklistu - foto č. 1 

Detailní náhled

Dveřmi srazila cyklistu - foto č. 2

Dveřmi srazila cyklistu - foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem