Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž vykradl chatky

HRADECKO - Posilněn alkoholem a marihuanou, hrozí mu až dva roky vězení  


Nepříjemné překvapení čekalo minulý měsíc na rekreanty v chatové oblasti v Hradci Králové. Tehdy jim totiž neznámý zloděj vykradl zahradní chatky. Přitom z chatek odcizil vybavení a nářadí v celkové hodnotě několik desítek tisíc korun.

Policisté už znají jméno zloděje, který se v noci na sobotu 24. března 2012 vloupal do dvou zahradních chatek ve Věkoších v Hradci Králové. Zloděj nejprve přestříhal oplocení. Vytvořenou dírou v pletivu se dostal na pozemek chatové kolonie. U chatek pak za pomocí přineseného francouzského klíče rozlomil zámek vstupních dveří a vnikl dovnitř. Z chat si odnesl LCD televizor, hifi věž, svářečku, šroubováky, nůž, nabíječku k ruční elektrické sekačce a další věci. Chatařům napáchal škodu za téměř 40 tisíc korun.

Domovní prohlídka odhalila některé odcizené věci. Včera v úterý 24. dubna 2012 si sedmatřicetiletý muž z Hradce Králové od policejního komisaře převzal obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže.

Na policii se několik let nezaměstnaný muž, který byl asi před třemi lety propuštěn z vězení pro majetkovou trestnou činnost, k vloupání do zahradních chatek doznal. Podle muže ještě předtím, než se k vloupání rozhodl, popíjel s kamarády v nedaleké restauraci alkohol. Navíc prý také kouřil marihuanu. Údajně ten večer vypil asi sedm až osm desetistupňových piv a vykouřil asi dvě až tři cigarety marihuany. 
Motivem mužova jednání byla finanční tíseň.

Trestní zákon pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na dvě léta. Vyšetřování muže probíhá na svobodě.

nprap. Anna Pešavová - 25. dubna 2012 (13:15)
 

vytisknout  e-mailem