Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pěstoval konopí v bytě

HRADECKO - Rostliny kouřil, používal na přípravu jídel a mastí  

marihuana
Pěstitele konopí ve dvoupokojovém bytě panelového domu odhalili letos (2012) v září hradečtí policisté na největším hradeckém sídlišti.

Sedmatřicetiletý muž z Hradce Králové je důvodně podezřelý, že letos (2012) od května do září pěstoval na balkoně svého bytu na Moravském Předměstí v Hradci Králové sedm rostlin konopí. V průběhu této doby z rostlin připravil šestnáct kusů rostlinných řízků, které až do letošního (2012) září pěstoval v komoře svého bytu pod umělým osvětlením. Pro pěstování rostlin používal speciální hnojiva. Průběžně z rostlin otrhával listy, které sušil.

Při domovní prohlídce policisté nalezli na balkoně sedm kusů zelených rostlin o výšce od dvaceti do osmdesáti centimetrů a v komoře šestnáct kusů zelených rostlin o výšce do deseti centimetrů. Dále pak ve sklepě v suterénu domu byl nalezen igelitový sáček s rostlinnou sušenou drtí a další igelitový sáček s rostlinnou sušenou drtí se skrýval v komoře bytu. Poslední sáček s drtí měl muž uložený v obývacím pokoji. Navíc v komoře policisté také nalezli několik plastových láhví s různými hnojivy a dalšími neznámými tekutinami.
Celkem při domovní prohlídce policisté nalezli asi 565 gramů sušené hmoty marihuany.

V listopadu 2012 policejní komisař sdělil podezřelému muži podezření ze spáchání hned dvou přečinů, a to přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a dále pak nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.

Podle muže, který se policistům k trestné činnosti přiznal, používal listy z rostlin pro vlastní potřebu. Sloužily mu na přípravu jídel a mastí. Údajně mu masti pomáhaly na kožní problémy. Na policii uvedl, že má s marihuanou zkušenosti. Údajně ji také příležitostně kouřil. Prý na droze není závislý.

V případě prokázání viny může soud nezaměstnaného muže poslat až na jeden rok do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 18. prosince 2012 (13:55)
 

vytisknout  e-mailem