Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Po 22 hodinách se přišel na policii přiznat

Loupež si vymyslel, aby nemusel platit poplatky za vystavení nových dokladů  

Po 22 hodinách se sám přišel na policii přiznat, že si loupežné přepadení vymyslel.

Jedenačtyřicetiletý cizinec momentálně žijící v Hradci Králové v pondělí 30. května 2011 dopoledne na policii nahlásil, že byl přepaden neznámým pachatelem. Muž policistům tvrdil, že k události mělo dojít ve čtvrtek 26. května 2011 kolem půl dvanácté v noci v Hradci Králové. Ten den odpoledne se totiž šel podívat na fotbalové utkání. Na fotbale měl pak s kamarády popíjet alkohol. Vůbec si však nepamatoval kolik toho vypil. Prý měl popíjet převážně vodku a nějaké pivo. Usuzoval, že toho vypil asi dost. Cestou domů ho měl někdo udeřit nezjištěným předmětem do hlavy. Přitom ho omráčit a sebrat mu příruční tašku s osobními doklady, kterou nesl na rameni. V tašce měl  také asi pět tisíc korun, platební kartu a klíče od auta.
I když ho po přepadení bolela hlava, přesto lékařské ošetření nevyhledal. Po přepadení mu na krku zůstal zlatý řetízek, v kapse nějaká finanční hotovost a mobilní telefon. Navíc neměl ani poškozené oblečení, které měl na sobě.

Muž později celou věc zvážil. Sám se pak dobrovolně dostavil na policii, aby uvedl skutečnosti na pravou míru a zbytečně tak někoho nevystavoval případnému trestnímu stíhání. Přepadení na policii nahlásil proto, že si myslel, že když nahlásí loupež, nebude muset platit žádné poplatky za vystavení nových dokladů (cestovního pasu, řidičského průkazu,…). Policistům se přiznal i k tomu, že příruční tašku s doklady, penězi a platební kartou pravděpodobně ztratil, když si cestou domů odskočil vykonat malou potřebu.

Policejní komisař v těchto dnech případ loupežného přepadení odložil.

Lidé, kteří takto zneužívají práci policistů, by si měli uvědomit, že muži zákona pak chybí na místech, kde je jich skutečně potřeba.

nprap. Anna Pešavová - 3. června 2011

vytisknout  e-mailem