Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděje tížilo svědomí, sám se udal

HRADECKO - Odcizil peníze z prodejny, po 70 hodinách se přišel přiznat na policii  

Až pět let vězení hrozí sedmačtyřicetiletému muži z Hradce Králové, který v pátek 6. dubna 2012 před půlnocí odcizil z prodejny zeleniny v Hradci Králové peníze.

Po 70 hodinách (9. dubna 2012 kolem 22:00 hod.) se zloděj peněz přišel sám na policii udat. Prý ho údajně tížilo svědomí. Policistům uvedl, že v prodejně pracuje jako zaměstnanec (dopravce zeleniny). Ten den si svěřeným klíčem odemkl vchod do prodejny, kde pak v kanceláři ze stolu odcizil peníze. Poté prodejnu uzamkl a odešel do herny. Následně odcizených 59 tisíc korun prohrál na automatech.
Ještě předtím než se ke krádeži peněz odhodlal, vypil asi osm půllitrových desetistupňových piv a dva malé panáky vodky.
Při výslechu na policii svého jednání litoval. Jednal prý zkratkovitě a navíc posilněn alkoholem. Ten den měl silné nutkání hrát za každou cenu, i když neměl peníze. Přitom impulsem ke spáchání tohoto činu byl údajně alkohol, který mu zablokoval sebekontrolu. Podle muže již několik let hraje na výherních automatech.

Dnes 10. dubna 2012 byl muž policejním komisařem obviněn ze spáchání přečinu krádeže. Případ nadále šetří hradecká policie.

nprap. Anna Pešavová - 10. dubna 2012 (14:30)

vytisknout  e-mailem