Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž nesplácel auto na úvěr

HRADECKO - Společnosti způsobil škodu přes 130 tisíc korun, hrozí mu až tři roky  

Hradečtí policisté v minulém týdnu (24. května 2012) sdělili podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu osmatřicetiletému muži z Hradce Králové. Ten je důvodně podezřelý, že v dubnu 2008 uzavřel s pražskou finanční společností v jedné z hradeckých autoprovozoven úvěrovou smlouvu na koupi ojetého osobního vozidla Opel Corsa v hodnotě přes 135 tisíc korun. Přitom už při sepisování smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a hrubě zkreslené údaje o výši svého příjmu. Ve smlouvě totiž uvedl, že pracuje jako dělník u jedné z hradeckých společností a jeho čistý výdělek činí asi 15 tisíc korun. Přitom v té době byl bez zaměstnání. Klient se podle smluvních podmínek zavázal po dobu 72 měsíců k pravidelným měsíčním splátkám. Měsíční splátka činila necelých 3.500 korun.
Podle muže si po schválení úvěru asi čtyři roky starý vůz odvezl. Přitom v té době se rozešel se ženou a byl bez práce. Po nějakém čase se rozhodl, že pojede za prací do ciziny. Jelikož na cestu potřeboval peníze, vůz prodal náhodné osobě v Pardubicích za 60 tisíc korun. Na konci roku pak odjel do ciziny.
Muž, po kterém od roku 2009 bylo vyhlášeno pátrání, policistům přiznal, že si je vědom svého protiprávního jednání. Ví, že finanční společnosti neuhradil ani jednu splátku a svého jednání litoval.
Jelikož spáchal trestnou činnost v roce 2008 je případ posuzován podle trestního zákona, který platil až do 31. prosince 2009. Za jeho protiprávní jednání může soud muže poslat až na tři roky do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 30. května 2012 (14:15)


 

vytisknout  e-mailem