Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zaměstnanec zpronevěřil firmě přes 350 tisíc

HRADECKO - Část peněz propil a prohrál na výherních automatech  

Tržby za zboží v celkové výši 352 tisíc korun zpronevěřil od srpna 2009 do loňského (2011) května zaměstnanec jedné z pražských společností.
Muž pracující jako manažer pro hradeckou pobočku měl přístup do účetního systému, vedl pokladnu, byl oprávněn přijímat platby a provádět další činnost spojenou s jeho funkcí dle pracovní smlouvy. Přitom vědomě neodvedl a použil pro svoji vlastní potřebu přes 350 tisíc korun. Část peněz sice řádně zaúčtoval, ale fyzicky je do pokladny nedodal. Rozdíl mezi účetním a skutečným stavem pokladny se částečně snažil zakrýt  vystavením fiktivních výdajových pokladních dokladů. Přes 86 tisíc korun převzatých od zákazníků do pokladny vůbec nezaúčtoval.

Pětatřicetiletému muži z Pardubicka, který ve společnosti pracoval od února 2008, bylo v minulém týdnu (8. června 2012) policejním komisařem sděleno obvinění ze spáchání přečinu zpronevěry.

Dnes již bývalý zaměstnanec peníze použil pro svoji vlastní potřebu. Údajně hodně pil a hrál na výherních automatech.K tomuto protiprávnímu jednání ho prý vedly osobní důvody. V budoucnu by se chtěl se společností domluvit na splátkovém kalendáři a začít dluh postupně splácet. Přestože nyní pracuje jako osoba samostatně výdělečně činná, nedovoluje mu v současné době splácení dluhu jeho nynější finanční situace.

Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let. Muž je policií vyšetřován na svobodě.

nprap. Anna Pešavová - 13. června 2012 (14:05)

vytisknout  e-mailem