Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žena křivě obvinila manžela

HRADECKO - Vyhrožování zastřelením z brokovnice si vymyslela, aby potrestala manžela  

 
 Hradečtí policisté v těchto dnech (23. září 2011) sdělili podezření ze spáchání přečinu křivého obvinění dvaašedesátileté ženě z Hradecka.
 
Ta ve druhé polovině letošního února (17. února 2011) po řádném poučení o trestní odpovědnosti za vědomé uvedení nepravdivých údajů podala trestní oznámení na svého manžela. Policistům uvedla, že ji měl muž o den dříve (16. února 2011) v rodinném domku na Hradecku fyzicky napadnout a vyhrožovat zastřelením. Policie případ osmapadesátiletého muže prošetřovala pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. Tehdy bylo trestní stíhání odloženo. Manželka totiž vzala zpět souhlas k trestnímu stíhání svého manžela.

V letošním červnu (14.) 2011 do protokolu o veřejném zasedání konaném u hradeckého okresního soudu v řízení o zabrání věci (střelných zbraní) žena jako svědek po řádném zákonném poučení uvedla, že si obvinění částečně vymyslela. K fyzickému útoku, kdy ji měl manžel napadnout, a to údery pěstí do obličeje a celého těla, opravdu došlo. Ovšem skutečnosti, kdy se zbraní v ruce měl na ženu mířit brokovnicí a vyhrožovat zastřelením, si podezřelá vymyslela. Prý chtěla potrestat svého manžela za jeho nevhodné chování k ní.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jejím dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Žena se tentokrát k soudu vrátí, ale ne v roli svědka, ale v roli podezřelé. Za křivé obvinění může soud ženu poslat až na dva roky do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 26. září 2011 (13:39)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem