Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Motorovým člunem plašil rybářům ryby

HRADECKO - Na Správčickém písníku, rybář na posádku člunu mířil vzduchovkou  

Správčický písník

Hradečtí policisté předevčírem (1. srpna 2012) sdělili podezření čtyřiačtyřicetiletému muži z Hradce Králové ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování.
Ten je důvodně podezřelý, že ve středu 1. srpna 2012 v podvečer na Správčickém písníku ohrožoval zbraní (vzduchovou pistolí) tříčlennou posádku projíždějící na motorovém člunu.
Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až tříletým trestem odnětí svobody.

Podezřelý muž přijel se svým kamarádem ve středu 1. srpna 2012 kolem druhé hodiny odpoledne na písník rybařit. Dvojice rybářů si zabrala místo na poloostrově, kterému se mezi rybáři říká „špice“. Kolem šesté hodiny v podvečer jim posádka projíždějící místem na člunu začala plašit ryby. Jeden z rybářů začal ze břehu na lidi ve člunu křičet, že má ve vodě nahozenou návnadu, ať jedou pryč. Muž obsluhující motorový člun na něj volal, že nemá ve vleku lyžaře, tudíž nemůže jet přes lyžařskou dráhu. Poté mu rybář začal sprostě nadávat. Nakonec rybář na posádku jedoucí ve člunu namířil vzduchovou pistoli. Jednalo se o zlamovací vzduchovku značky Slávia 634, ráže 4,5 milimetrů. Přitom na osoby ve člunu mířil nejméně pět vteřin.

Svým jednáním naštěstí nikoho nezranil. Hmotnou škodu nezpůsobil.

Dnes v pátek 3. srpna 2012 hradečtí policisté předali hradeckému státnímu zastupitelství zprávu o výsledku zkráceného přípravného řízení s návrhem na podmíněné odložení podání návrhu na potrestání.  Podezřelý muž se k činu na policii doznal
, nahradit škodu nemusel, jelikož činem žádnou nezpůsobil a s podmíněným odložením podání návrhu na potrestání vyslovil souhlas. Vzhledem k osobě podezřelého, který nebyl nikdy trestán, s přihlédnutím k jeho dosavadnímu životu a k okolnostem případu lze důvodně takové rozhodnutí považovat za dostačující.

nprap. Anna Pešavová - 3. srpna 2012 (13:02)
Foto Policie ČR 

Odkazy do noveho okna

Správčický písník

Správčický písník  

Detailní náhled

Vzduchovka

Vzduchovka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem