Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyhasly čtyři lidské životy - vazba

Ve čtvrtek ráno při dopravní nehodě u Obědovic na Hradecku  

Dodatek - 12. září 2011 (09:50)
V pátek 9. září 2011 ve večerních hodinách byla na sedmadvacetiletého řidiče (cizince) nákladního automobilu Daf s návěsem uvalena vazba.

Dodatek - 9. září 2011 (16:20)
Na základě zjištěných skutečností byl včera (8. září 2011) důvodně podezřelý řidič kamionu Daf zadržen.  
Ve čtvrtek 8. září 2011 krátce po půl šesté ráno sedmadvacetiletý řidič (cizinec) nákladního automobilu Daf s návěsem pravděpodobně předjížděl neznámé dodávkové vozidlo přes plnou čáru a přitom nerespektoval zákaz předjíždění (v obou směrech zákaz předjíždění). S kamionem se však nestačil včas vrátit do svého jízdního pruhu a bočně se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Felicia. Nárazem byl osobní vůz odhozen do protisměru přímo před projíždějící kamion Scania. Řidič náklaďáku ale již střetu nedokázal zabránit.   
Dnešního dne (9. září 2011) byl policejním komisařem obviněn ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až šest let.
Policejní komisař podal návrh na vzetí do vazby.
  
Dodatek -  8. září 2011 (15:40)
Téměř deset hodin byla silnice na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Poděbrady kvůli tragické dopravní nehodě úplně uzavřena.
 Dopravní nehoda u Obědovic - foto č. 3
Dnes 8. září 2011 krátce po půl šesté ráno na silnici první třídy číslo 11 u Obědovic na Hradecku se stala tragická dopravní nehoda. Čelní srážka kamionu s osobním vozidlem si vyžádala čtyři lidské životy a jedno těžké zranění.

Pětatřicetiletý řidič (cizinec) nákladního vozidla Scania s návěsem vyvázl bez zranění. Dechová zkouška na alkohol u řidiče kamionu skončila s negativním výsledkem.
Z pětičlenné posádky osobního automobilu značky Škoda Felicia z Liberecka na místě dopravní nehody zemřeli čtyři muži ve věku od 18 do 30 let. Pátý muž (28 let) byl s těžkými zraněními převezen do královéhradecké fakultní nemocnice. 
Celková hmotná škoda na vozidlech a nákladu je odhadnuta na 900 tisíc korun, z toho na vozidle Škoda Felicia činí 15 tisíc korun.

Při dopravní nehodě bylo ještě poškozeno další nákladní vozidlo (Daf s návěsem), které řídil sedmadvacetiletý řidič (cizinec). Motorista z nehody vyvázl bez zranění. Orientační dechová zkouška u řidiče vozidla Daf skončila s negativním výsledkem. Na místo dopravní nehody byl přizván znalec z oboru silniční dopravy, který by měl objasnit všechny okolnosti (příčiny) tragické dopravní nehody.
  
Silnice na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Poděbrady je kvůli tragické dopravní nehodě úplně uzavřena. Policisté odklánějí dopravu po objízdných trasách.
 
Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli podat jakékoliv informace vedoucí k objasnění tragické dopravní nehody, nechť zavolají na bezplatnou policejní linku 158.
 
Letos (od 1. ledna do 8. září 2011) na hradeckých silnicích policisté vyšetřovali čtrnáct tragických dopravních nehod, při kterých zemřelo 17 lidí.
 
Poslední nejtragičtější nehoda, při které zemřeli čtyři lidé se stala 27. října 2008 časně ráno na Gočárově třídě v Hradci Králové. Více k vážné dopravní nehodě: Nehodu nepřežili čtyři lidé

nprap. Anna Pešavová - 8. září 2011 (14:33)
foto Policie ČR 

 

Odkazy do noveho okna

Královéhradecko

8.9. u Obědovic  

Detailní náhled

Královéhradecko

8. 9. u Obědovic  

Detailní náhled

Královéhradecko

8.9.2011 u Obědovic  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem