Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Motoristka měla v dechu 3,05 promile alkoholu

HRADECKO - Opilá řidička při návratu domů narazila vozem do hydraulického sloupku  

Řídila pod vlivem alkoholu - foto č. 2Naštěstí bez zranění skončila včera v podvečerních hodinách v krajském městě (Hradci Králové) jízda nezodpovědné třiapadesátileté řidičky, která hazardovala se svým životem, ale i s životy jiných lidí.

Opilá řidička, která se vracela ve čtvrtek 31. května 2012 kolem čtvrt na sedm v podvečer autem domů, narazila vozidlem pár metrů od domova do hydraulického sloupku.
Při projíždění průjezdem domu v centru Hradce Králové narazila přední částí osobního vozidla Nissan Sunny do hydraulického sloupku, který se nacházel ve střední části komunikace. Řidička z Hradce Králové jela naštěstí v autě sama. Dechová zkouška ukázala 3,05 promile alkoholu. Následující dechovou zkoušku odmítla. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve rovněž odmítla. Řidička vyvázla bez zranění. Motoristka na místě dopravní nehody nepředložila platný doklad o pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla. Muži zákona řidičce zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na osobním automobilu je odhadnuta na dva tisíce korun a na hydraulickém sloupku činí sto korun.
Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Doba odbourání alkoholu, tabulka ke stažení:
Alkohol za volant nepatří 

nprap. Anna Pešavová - 1. června 2012 (13:15) 

Odkazy do noveho okna

Řídila pod vlivem alkoholu - foto č. 1

Řídila pod vlivem alkoholu - foto č. 1 

Detailní náhled

Řídila pod vlivem alkoholu - foto č. 2

Řídila pod vlivem alkoholu - foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem