Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pervitin prodávala a nabízela zdarma

V Hradci Králové, skončila ve vazbě, hrozí jí až deset let vězení  

Hradeckým policistům se zhruba po čtyřech měsících podařilo dopadnout čtyřiačtyřicetiletou ženu, která prodávala v Hradci Králové pervitin. Drogu v některých případech nabízela i zdarma. Prodejem si vydělala kolem 165 tisíc korun. Žena byla obviněna ze zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Skončila ve vazbě a hrozí jí až desetileté vězení.

Policisté ženu zadrželi ve čtvrtek 30. června 2011 v Hradci Králové. Při vyšetřování vyšlo najevo, že žena od roku 2008 až do letošního (2011) června prodávala a nabízela pervitin osmnácti lidem převážně na různých místech krajského města. Ve zmíněném období sama také drogu užívala. Odběratelům ve věku od 19 do 50 let prodala 221 dávek. Odběratelé byli převážně z krajského města. Prodejem asi 120 gramů pervitinu si přišla na zhruba 165 tisíc korun. V některých případech jim drogu poskytovala i bez úplaty. Zdarma lidé získali asi 20 dávek pervitinu, což odpovídalo zhruba 10 gramům.

Žena skončila v policejní cele. Policejní komisař ženu z Hradce Králové obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Státní zástupce podal na podnět policie návrh, aby soud vzal obviněnou ženu do vazby. Nakonec skončila ve vazbě. Pokud se stíhané ženě prokáže vina, hrozí jí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Vyšetřování případu pokračuje. Zatím se policistům nepodařilo zjistit, od koho žena drogu získávala a kolika dalším lidem ji ještě předávala, zřejmě počet odběratelů není ještě konečný.

nprap. Anna Pešavová - 7. července 2011 (13:31)
 

vytisknout  e-mailem