Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Falešné kontrolorky

Pozor na podvodnice, které se vydávají za pracovnice vodárenské společnosti  

Krádež peněz z bytu na Střelecké uliciKrádež peněz z bytu na Střelecké ulici


Policisté zatím marně pátrají po podvodnicích, které v minulém týdnu okradly seniora v centru Hradce Králové. Ve středu 22. července 2009 v dopoledních hodinách důvěřivý senior vpustil do bytu na Střelecké ulici dvě ženy pod záminkou kontroly vody. Poté co se mladší pracovnice vodárenské společnosti odebrala s majitelem bytu zkontrolovat průtok vody do koupelny, tak mezitím starší zaměstnankyně z obývacího pokoje odcizila našetřených 80 tisíc korun. Dle výslechu devětasedmdesátiletého důchodce mohla být mladší podvodnice ve věku mezi 20 až 30 lety. Silnější postavy, vysoká asi 170 centimetrů. Měla delší tmavé vlasy. Na sobě měla tmavší letní šaty. Druhá podvodnice byla o dost starší, mohlo jí být tak okolo 50 let. Vysoká byla 165 centimetrů, štíhlé postavy a tmavších kratších vlasů. Oblečena byla do halenky a sukně.

Podvodnice se svým jednáním dopustily trestného činu krádeže spáchaného ve spolupachatelství. V případě dopadení jim může hrozit až tříletý pobyt za mřížemi nebo peněžitý trest.

Prosíme všechny starší občany o zvýšenou opatrnost. V případě pochybností žádným cizím osobám neotvírejte, nedůvěřujte a raději hned telefonujte na bezplatnou telefonní linku Policie ČR 158.

Několik rad pro seniory naleznete na: http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/policie/prevence/letak3.pdf

nprap. Anna Pešavová - 28. července 2009
foto Policie ČR

 

Odkazy do noveho okna

Krádež peněz z bytu na Střelecké ulici

Krádež peněz z bytu na Střelecké ulici 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem