Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hradečák si nabral úvěry

Pěti finančním společnostem dluží 450 tisíc korun, lhal o výši příjmu  

Hradečtí policisté minulý týden (24. března 2011) sdělili podezření ze spáchání úvěrového podvodu šestatřicetiletému muži v Hradce Králové.

Ten je důvodně podezřelý, že si vzal od srpna 2007 do září 2009  v Hradci Králové pět úvěrů od pěti různých finančních společností. Ve všech případech při sepisování úvěrové smluvy úmyslně uvedl nepravdivé údaje o výši svého příjmu. Některá falešná potvrzení o výši příjmu si obstaral od jiné osoby. V jednom případě také uvedl, že vlastní nemovitost, i když nikdy žádný dům nebo byt nevlastnil. Naoko tak splnil podmínky pro poskytnutí půjček. Společnosti mu poskytly úvěry od 20 do 221 tisíc korun. U všech půjček v nepravidelných splátkách část peněz uhradil. Nakonec pak úvěry přestal splácet úplně. Finančním společnostem dohromady dluží 450 tisíc korun.

K trestné činnosti se na policii doznal. Získané peníze z úvěrů zřejmě použil pro vlastní potřebu. Dlužník teď neví, jak své pohledávky zaplatí. Je totiž bez práce a nemovitý.

Jelikož páchal trestnou činnost v letech 2007 až 2009 je případ posuzován podle trestního zákona, který platil až do 31. prosince 2009. Za jeho protiprávní jednání ho může soud poslat až na tři roky do vězení. Vyšetřování probíhá na svobodě.

Čtěte také: Muž dluží na půjčkách 450 tisíc (eurozprávy.cz, 2. dubna 2011)

nprap. Anna Pešavová - 1. dubna 2011 

 


 

vytisknout  e-mailem