Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

7 nehod za 1 den

KRÁLOVÉHRADECKO - Vyčíslená škoda téměř milión korun. 

Včera 21.10. se za jediný den na Královéhradecku stalo 7 dopravních nehod, při kterých policisté odhadli škodu téměř 1 milion korun.

První nehoda se stala v 4.45 v centru Hradce Králové na křižovatce ulic Střelecká a Karla IV. o které jsme informovali již včera - více zde.

OkružníO dvě hodiny později se stala dopravní nehoda na křižovatce ulic Okružní a Buzulucká, která zkomplikovala průjezd Hradcem na tři hodiny.
Řidič nákladního vozidla Iveco nerespektoval červené světlo na semaforu, vjel do křižovatky, kde již na svoji zelenou z pravé strany vjelo osobní vozidlo Peugeot. I přes snahu řidiče náklaďáku, který stočil řízení vlevo, střetu nezabránil, dostal se do smyku a střetl se s dalším osobním vozidlem Škoda Octavia, které vjelo do křižovatky z levé strany také na zelenou. Nákladní vozidlo ještě poškodilo svodidla a zůstalo stát napříč vozovkou, kde zablokovalo úplně průjezd ve směru od OBI k Tesle. V opačném směru mohla vozidla projíždět pouze jedním pruhem.
Od nehody byl do nemocnice na vyšetření převezen pouze řidič Peugeotu, ostatní vyvázli bez zranění.
Všichni řidiči měli výsledky testu na požití alkoholu negativní. Při této nehodě byla způsobena škoda ve výši 175 tisíc korun a řidič náklaďáku potrestán 1000korunovou blokovou pokutou.
Nejedlého


O 15 minut později (7.00) se stala nehoda asi o půl kilometru dále v křižovatce ulic Víta Nejedlého a Jižní. Zde také řidič osobního vozidla Honda s největší pravděpodobností vjel do křižovatky na červenou a srazil se s osobním autem Peugeot, které vjíždělo do křižovatky z jeho levé strany na zelený signál. Řidička Peugeotu byla z místa nehody převezena do Fakultní nemocnice s lehkým zraněním. Alkohol byl opět vyloučen u obou řidičů. Zde vznikla 100tisícová škoda.
Přesnou příčinu dopravní nehody vyšetřují hradečtí policisté.

 
LibranticeČtvrtou nehodu, která se stala v 7.45, přijeli policisté šetřit do Librantic. Tam řidička osobního vozidla Opel Corsa jedoucí od Hradce Králové se plně nevěnovala řízení a při průjezdu pravotočivé zatáčky se dostala do protisměru a následně havarovala v levém silničním příkopu, kde poškodila kovové zábradlí u mostku a oplocení rodinného domu. Z místa nehody byla žena převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové na vyšetření, po kterém byla propuštěna do domácího léčení. Alkohol u ní policisté vyloučili přístrojem Dräger a za přestupek nevěnování se plně řízení ji udělili blokovou pokutu 300 Kč. Na autě, zábradlí a oplocení vznikla škoda ve výši 72 tisíc korun.

BělečDalší nehoda se stala o pět minut později (7.50) na silnici II. třídy v katastru Běleč nad Orlicí. Řidič osobního vozidla Škoda Felicia jedoucí od Krňovic při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost, vjel vpravo mimo vozovku, kde v lesním porostu havaroval. Sedmadvacetiletý řidič byl s těžkým zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Požití alkoholu u muže policisté vyloučili dechovou zkouškou a na vozidle odhadli škodu 10 tisíc korun. Technickou závadu, jako příčinu dopravní nehody na místě vyloučili.U Soutoku
 

 Předposlední nehoda se stala na mostě u Fakultní nemocnice v Hradci Králové v 14.45, kdy řidič nákladního vozidla Scania nedodržel dostatečnou vzdálenost za před ním brzdícím osobním vozidlem Citroen a narazil do něho. Vlivem nárazu byl Citroen odhozen na před ním stojící VW Golf a ten zase na Mercedes. Všichni řidiči vyvázli z nehody bez zranění. Alkohol byl vyloučen také. Policisté na všech vozidlech odhadli škodu na 150 tisíc korun a přesnou příčinu nehody vyšetřují.


BrněnskáSedmou a poslední nehodu policisté vyšetřovali v 17.35 na křižovatce ulic Hradecká a Nábřeží u Přívozu. Zde řidička osobního auta BMW nedala přednost při odbočování vlevo protijedoucímu osobnímu vozidlu Mercedes Benz a srazili se. K žádnému zranění nedošlo, na vozidlech se způsobila škoda 150.000 Kč. Policisté udělili řidičce za nedání přednosti 500korunovou blokovou pokutu.

 por. Iva Kormošová
22.10.2015, 13.30 

Odkazy do noveho okna

Hradec Králové

21.10. Brněnská ulice 

Detailní náhled

Hradecko

21.10. Běleč 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem