Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

5. Žádost o informace k výstavbě fotbalového stadionu v Pardubicích

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost č.5
Dne 3. února 2023 obdrželo Krajské ředitelství policie Pardubického kraje (dále jen „krajské ředitelství“) prostřednictvím datové schránky žádost žadatele o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dále jen „informační zákon“), v rámci které žadatel požaduje poskytnutí informací souvisejících s výstavbou fotbalového stadionu v Pardubicích. Žadatel konkrétně žádá o poskytnutí následujícího:
„1) Byla instalace plotu a sítí kolem celého sektoru hostů na pardubickém stadionu požadavkem Policie ČR? Pokud ano, z jakého důvodu?
2) Jaké, popř. jaké další, požadavky na podobu sektoru hostů pardubického stadionu Policie ČR vznesla? Žádám rovněž o poskytnutí kopie stanoviska Policie ČR, popř. jiného dokumentu obsahujícího požadavky Policie ČR k podobě bezpečnostních opatření sektoru hostů na pardubickém stadionu.“.

Krajské ředitelství žádost žadatele posoudilo a sděluje, že neshledalo důvody pro odmítnutí žádosti podle § 15 informačního zákona, a proto v souladu s § 14 odst. 5 písm. d) téhož zákona poskytuje požadované informace.
Ad 1) Krajské ředitelství sděluje, že instalace plotu a sítí kolem celého sektoru hostů na pardubickém stadionu nebyla požadavkem Policie České republiky. Uvedená bezpečnostně technická opatření byla realizována na základě předpisů Fotbalové asociace České republiky (Soutěžní řád FAČR – edice 2022 – 2023) a Ligové fotbalové asociace (Rozpis celostátních soutěží pro soutěžní ročník 2022/2023), které stanovují požadavky na zajištění pořádkové povinnosti na jednotlivých utkáních. Příslušná opatření mají např. zabezpečit zákaz vstupu do ohraničeného prostoru hřiště, nebo zajistit, že na hřiště nebudou vhazovány žádné předměty. Prostory pro hosty pak musejí být vybaveny dostatečně pevným oplocením.
Ad 2) Krajské ředitelství uvádí, že bylo Magistrátu města Pardubice zasláno stanovisko krajského ředitelství ze dne 14. prosince 2022 k navrženým opatřením pro zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v době konání fotbalových utkání (viz příloha tohoto sdělení).

Požadované informace jsou žadateli poskytnuty v souladu s § 4a odst. 1 a 2 písm. a) informačního zákona podle obsahu žádosti v elektronické podobě.

vytisknout  e-mailem