Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

5. ročník soutěže psovodů a služebních psů

Vítězem putovního poháru ředitele Ředitelství služby cizinecké policie 2019 se stal nprap. Dušan Paulík se psem Frodem. 

V Červené nad Vltavou se ve dnech 1. – 5. dubna 2019 konal 5. ročník kynologické soutěže  „O putovní pohár ředitele Ředitelství služby cizinecké policie“.

Letošního závodu se zúčastnilo celkem 17 psovodů z inspektorátů cizinecké policie na Mezinárodních letištích v Praze, Brně, Karlových Varech a Ostravě. Dále se soutěže zúčastnili psovodi z krajského ředitelství policie Zlínského a Středočeského kraje, Ochranné služby, Armády ČR a pozvání přijali také kolegové z polské Strazy Granicznej.

Během 4 soutěžních dnů čekaly na závodníky a jejich čtyřnohé parťáky disciplíny v části ovladatelnosti a obratnosti, kterými jsou přivolání psa, chůze psa u nohy, cviky sedni, lehni, vstaň, reakce na rázový zvuk, skok daleký, skok vysoký, překonání překážky, skok šplhem, prolézání propustí a dlouhodobé odložení psa.

V části pachových prací se jednalo o disciplíny, kde byly vyhledávány nástražné výbušné systémy, které se nacházely v zavazadlech, v objektu třídy ZŠ, na a v dopravních prostředcích MHD, v krabicích, na železničním svršku a poslední disciplínou bylo plošné vyhledávání v prostoru lesa.

Absolutním vítězem soutěže se stal ppor. Jiří Gregovský se psem Viola z krajského ředitelství policie Zlínského kraje.

Putovní pohár ředitele Ředitelství služby cizinecké policie pro rok 2019 získal nprap. Dušan Paulík se psem Frodem z  inspektorátu cizinecké policie Brno – Tuřany.

V kategorii skupin se opět nejlépe dařilo kynologům z inspektorátu cizinecké policie Brno – Tuřany. Vítězem v této kategorii se stali nprap. Dušan Paulík se psem Frodem a nprap. Petr Kašpárek se psem Yumem.

Putovní pohár pro rok 2019 a další trofeje předal soutěžícím ředitel Ředitelství služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer.


kpt. Bc. Renata Grecmanová
9 . dubna 2019

Odkazy do noveho okna

Foto (1)

Foto (1) 

Detailní náhled

Foto (2)

Foto (2) 

Detailní náhled

Foto (3)

Foto (3) 

Detailní náhled

Foto (4)

Foto (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem