Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

5. AKTUALIZACE - Uzavření silnice z Tanvaldu do Harrachova pro nákladní vozidla

JABLONECKO/SEMILSKO – Dnes od 11.00 hodin bude pro nákladní dopravu opět uzavřena silnice č. I/10 v úseku z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem. 

5. AKTUALIZACE ze dne 3. 2. 2023 v 10:45 hodin

Ledovka a padající sníh komplikují dopravu takřka v celém Libereckém kraji. Nejvíce zatíženy jsou zejména výše položené oblasti Semil a okolí Jablonce nad Nisou. Komplikace jsme v průběhu dnešného rána zaznamenali také z důvodu pádů stromů na vozovky komunikací, přičemž nyní je takovéto omezení v úseku silnice I/10 u Líšného na Železnobrodsku. 
V průběhu rána komplikovaly dopravní situaci uvízlé kamiony, například v ulici Kamenická v Liberci - Vesci, ale také na hlavním tahu silnice I/35 u Jeřmanic nebo na silnici ve směru z Cvikova do Nového Boru. 
Omezena je v současné době také doprava na komunikaci z Janova nad Nisou do Bedřichova z důvodu uvíznutí někola vozidel. 

Od dnešního rána dopravní policisté vyjížděli k více jak desítce dopravních nehod, které se naštěstí obešly bez závažnějších zranění osob. 

Jezděte opatrně. 

por. Bc. Vojtěch Robovský
________________________________________________________________________________________________________________

4. AKTUALIZACE ze dne 3. 2. 2023 v 7.00 hodin:

Z důvodu nepříznivých klimatických podmínek je uzavřena komunikace I/10 v úseku Tanvald - Harrachov a dále ve směru k hraničnímu přechodu s Polskou republikou. Komunikace je hůře sjízdná a od 06:25 hodin je uzavřena pro nákladní automobily. 

S opatrnostní projíždějte také úsekem silnice I/35 na Pacařickém kopci a dále pak u Hodkovic a na Jeřmanickém kopci. Provoz zde omezují uvízlé kamiony. 

por. Bc. Vojtěch Robovský
_______________________________________________________________________________________________________________

3. AKTUALIZACE ze dne 1. 2. 2023 v 8.00 hodin:

Z důvodu předpovědi nepříznivých klimatických podmínek se dnes dopoledne v 11.00 hodin opět uzavře pro nákladní dopravu úsek silnice č. I/10 mezi Tanvaldem a Harrachovem (až na hraniční přechod s Polskem).  Tato uzavírka je předběžně naplánována do 12.00 hodin dne 2. 2. 2023.

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

_________________________________________________________________________________________________________________

2. AKTUALIZACE ze dne 31. 1. 2023 v 10.00 hodin:


Silnice č. I/10 v úseku z Tanvaldu do Harrachova je od dnešních 10.00 hodin pro nákladní dopravu opět otevřená.


nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

_______________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE ze dne 30. 1. 2023 v 10.45 hodin:

Uvedený úsek silnice bude pro nákladní dopravu uzavřen již v 11.00 hodin.


nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

_________________________________________________________________________________________________________________

Dnes od 16.00 hodin bude na základě předpovědi intenzivního spadu nové vrstvy sněhu uzavřen provoz na silnici č. I/10 v úseku z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů. 

Tato uzavírka bude předběžně trvat do 12.00 hodin 31. 1. 2023. V závislosti na stavu sjízdnosti vozovky pro nákladní vozidla a vývoji počasí může být termín uzavírky změněn. Informace o aktuální sjízdnosti v uvedené lokalitě naleznete zde.

V návaznosti na toto opatření bude aktivováno veškeré dopravní značení s výše uvedeným omezením. Na jeho dodržování budou také samozřejmě dohlížet i policisté.

Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5 tun je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici č. I/35. Tímto apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili uvedenou trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem.

Všichni řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu způsob jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu (zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku), při cestách do hor dostatek pohonných hmot, sněhové řetězy, lopatu atd.


30. 1. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Harrachov  (2)

Harrachov (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem