Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

48 hodin na Rychnovsku

Alkohol nejen za volantem 

Během  uplynulých dvou dní od úterý 16. listopadu až do čtvrtečních ranních hodin 18. listopadu  šetřili policisté na Rychnovsku  4 nově spáchané přečiny, 21 přestupků a založili 21 nových čísel jednacích.
Muži zákona provedli prvotní šetření ke čtyřem novým přečinům. Jednalo se o krádež – Kutil domácí ? a ohrožení pod vlivem návykové látky – Alkohol a pak možná řidič.

Ani státní svátek nebyl pro některé impulsem ke klidu. Po oba dny řešili policisté na Rychnovsku 21 přestupků, některé z nich na úseku dopravy.
Muži zákona na jednotlivých obvodních oddělení zadokumentovali i přestupky proti majetku. Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí šetřili krádež štítu z náhrobní desky na místním hřbitově.
Rychnovští policisté šetřili krádež registračních značek vozidla i mobilního telefonu. Zboží za 44 korun se pokusil ukradnout muž v jednom z místních marketů. K němu si záhy připsal i blokovou pokutu 1.000 korun za přestupek proti majetku.
Poškození protipožárních dveří jednoho kulturního zařízení v Opočně šetřili místní policisté.
Sloužící hlídky zaevidovaly i přestupky proti občanskému soužití. Svou roli u nich sehrál zejména alkohol.

Skupina dopravních nehod vyjížděla o během uplynulých 48 hodin ke 4 dopravním nehodám, při kterých byla celková škoda vyčíslena na 30.000 korun. Při těchto nehodách došlo k jednomu lehkému zranění cyklisty, při jedné dopravní nehodě bylo u řidiče zjištěno požití alkoholu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za oba uplynulé dny 62 telefonátů, 25 z nich bylo využito, 37 nesouviselo s policejní prací.
Alkohol a občanské soužití, to bylo společné téma několika telefonátů sloužícím operačním důstojníkům. Rozepře mezi sousedy i rodinnými příslušníky proběhly například v Rokytnici v Orlických horách, Vamberku a Rychnově nad Kněžnou. Alkohol, který aktéry nejprve posílil, v důsledku vyústil v jednání s policejními hlídkami. Sloužící policisté nahlášené incidenty řešili jako přestupky proti občanskému soužití a pouze domluvou, neboť ani v jednom případě nedošlo naštěstí k fyzické ani majetkové újmě.

por. Mgr. Alena Kacálková
18. listopadu 2010

 

vytisknout  e-mailem