Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

40 tisíc z bankomatu

NOVOJIČÍNSKO - odevzdal poctivý senior 

Vložil platební kartu do bankomatu, na klávesnici zadal požadovanou sumu k výběru. Mezi tím se dal do řeči se známou. Platební kartu si vzal, peníze nechal uvnitř a odešel.

Až později si uvědomil, že 40tisíc nechal bez povšimnutí ve výdejní části bankomatu.  Když se po chvíli pro ně vrátil, už tam nebyly. Odcizení hotovosti nahlásil v bance i policistům. Poškozený 42letý muž však o své peníze nepřišel. Druhý den si je mohl vyzvednout v bance znovu. Poctivý nálezce je odevzdal na přepážce.
Z výpovědi 71letého nálezce vyplynulo, že je v bankomatu našel, když šel vybírat své peníze.  Vlastní roztržitostí a dalšími okolnostmi při vyřizování svých záležitostí v bance na nalezené peníze zapomněl. Až doma si uvědomil, že má u sebe něco co není jeho. Druhého dne ráno přispěchal na přepážku banky a peníze i se svými iniciály předal zaměstnancům.
Zapomětlivý majitel účtu tak o své peníze nepřišel. Měl štěstí, že je nalezl poctivý senior, který mu je vrátil.
Z podaného vysvětlení nálezce, zaměstnanců banky a okolností nálezu i předání peněz, jsou policisté přesvědčeni, že poctivý nálezce jednal zcela bez postranních úmyslů. Patří mu proto poděkování a obdiv. Celý případ krádeže peněz uzavřeli, jelikož majitel dostal peníze nazpět a nejsou pochybnosti o tom, že by nálezce jednal s úmyslem spáchat protiprávní jednání.   

 por. Mgr. Petr Gřes
 

Tisková zpráva ze dne 27.11.2013

vytisknout  e-mailem