Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

4 případy pokousání během 3 dnů

JIČÍNSKO – Dávejte na své čtyřnohé miláčky pozor! 

Policisté upozorňují všechny majitel čtyřnohých miláčků, aby je venčili na vodítkách a měli je stále pod svým dozorem. Důležité je, aby dodržovali obecně platné vyhlášky o volném pobíhání psů. Za volné pobíhání psa totiž může jeho majiteli hrozit pokuta. Každý majitel čtyřnohého přítele je také plně zodpovědný za škodu jím způsobenou.

Během tří dnů zaevidovali policisté v teritoriu Jičínska čtyři případy pokousání člověka nebo psa psem. V prvním případě vyběhl německý ovčák z nezajištěného pozemku a pokousal pošťačku, ve druhém měl pes plemena American bully pokousat Jorkšírského teriéra, ve stejný den pak na cyklistu zaútočil pes, který zřejmě v nestřeženém okamžiku majitelů překonal plot, a v posledním případě 5měsíční štěně pokousalo sousedku.

Apelujeme proto na občany, aby své psy nenechávali volně pobíhat po veřejných prostranstvích. Majitel psa je povinen zamezit jeho volnému pobíhání a na veřejných místech ho mít neustále pod kontrolou či dohledem. Tyto pravidla vychází a jsou stanovena v obecně závazných vyhláškách obcí, které zároveň stanovují sankce za jejich nedodržování. Je třeba si uvědomit, že volně pobíhající pes může být nebezpečný pro své okolí, může napadnout lidi, zejména chodce a cyklisty, dále ostatní zvířata, může zavinit dopravní nehodu nebo způsobit škodu na majetku.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
2.6.2023, 9:10

vytisknout  e-mailem