Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

39-Nad muničními sklady létal vrtulník s termovizí

ZLÍNSKÝ KRAJ: Pyrotechnický průzkum ze vzduchu.  

Hlídky střežící prostor muničních skladů včera  vpodvečer na některých stanovištích zaslechly několik slabých ran. Jelikož nedokázaly stoprocentně vyvrátit, že mohly exploze vycházet ze střeženého prostoru, přistoupili v sobotu policejní pyrotechnici k šetření uvnitř areálu.
Vzhledem k dobrým letovým podmínkám k průzkumu využili i vrtulník s termovizí. Díky němu zmonitorovali celý areál ze vzduchu. Pyrotechnický průzkum však probíhá také na zemi.
Nejedná se o žádné mimořádné opatření, při kterém by hrozilo nějaké nebezpečí. Dosud nic nenasvědčuje tomu, že by páteční slabé rány jakýmkoliv způsobem souvisely se střeženým prostorem.
V současné době se přikláníme k variantě, že se jednalo o zábavní pyrotechniku, kterou někdo použil v nedalekých obcích. Podle některých poznatků došlo v daném období k několika výstřelům zábavní pyrotechniky v blízkém Slavičíně.
Chceme upozornit obyvatele dotčených obcí, že výzva k nepoužívání zábavní pyrotechniky nadále platí. Každý výstřel může zkomplikovat další práce v areálu muničních skladů.

 

3. ledna 2015, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem